Ανακοίνωση 13/07/2018


H MOBIAK A.E. ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο των πυροσβεστικών με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα προς 70 χώρες, διαθέτοντας ισχυρό brand name και τεχνογνωσία, έχει ταυτιστεί εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια με τις έννοιες της Αξίας στην Ασφάλεια και της Επένδυσης στην Ποιότητα και το αποδεικνύει εμπράκτως σε κάθε της επιχειρηματικό βήμα.

Tο 2018 αποτελεί μία χρονιά ορόσημο για τη ΜΟΒΙΑΚ Α.Ε., καθώς δύο πραγματικά μεγάλες και στρατηγικής σημασίας επενδύσεις μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης.

Η ΜΟΒΙΑΚ Α.Ε. αρχικά προέβη σε αγορά οικοπέδων 26 στρεμμάτων στα Καθιανά Ακρωτηρίου,στα Χανιά της Κρήτης επεκτείνοντας τις εγκαταστάσεις της, στα οποία θα κατασκευαστούν νέες κτηριακές εγκαταστάσεις που θα στεγάσουν πρόσθετη σύγχρονη ρομποτική γραμμή συναρμολόγησης πυροσβεστικού εξοπλισμού και νέα γραμμή αυτόματης συσκευασίας προϊόντων και παλετοποίησης παραγγελιών.
Επιπλέον θα υπάρχει δυνατότητα για προσαρμοσμένη (customized) συσκευασία/παλετοποίηση αναλόγως των ποσοτήτων.
Στις νέες αυτές κτιριακές υποδομές συνολικής επιφάνειας 3.000m2 θα προστεθεί κέντρο διανομής και αποθηκευτικός χώρος προϊόντων. Παράλληλα θα στεγαστούν σύγχρονες εγκαταστάσεις εκπαίδευσης (training center), κέντρου εκδηλώσεων και συνεδριακού χώρου.
Η συγκεκριμένη επένδυση εκτιμάται στα 7 εκ. ευρώ, πλέον του κόστους αγοράς οικοπέδων και θα χρηματοδοτηθεί με ιδία κεφάλαια.

Οι παραπάνω κινήσεις έρχονται λίγους μήνες μετά την συμφωνία για την εξαγορά συμμετοχής ( 33% ) στο μεγαλύτερο κατασκευαστικό GROUP πυροσβεστικών στην Κίνα.

Η συγκεκριμένη επένδυση φέρνει ακόμα πιο κοντά τη ΜΟΒΙΑΚ στις ελίτ του χώρου παγκοσμίως, κάτι που αποτελούσε όνειρο του ιδρυτή και οραματιστή της εταιρίας.