H MOBIAKCARE

VISION

Η εταιρεία ΜΟΒΙΑΚ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1977 και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στα Βαλκάνια, την Ευρώπη όσον αφορά την κατασκευή και εμπορία Ιατρικού Εξοπλισμού.

Για περισσότερα από 40 χρόνια, οι δραστηριότητες της ΜΟΒΙΑΚ επικεντρώθηκαν στην ανάπτυξη 3 βασικών τομέων:

α) τον Ιατρικό Εξοπλισμό – Home Care β) τα Αέρια και γ) τον Πυροσβεστικό Εξοπλισμό

Πιο συγκεκριμένα οι τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η ΜΟΒΙΑΚ είναι οι παρακάτω:

 • MOBIAK CARE: Εισαγωγή και Εμπορία Ιατρικού Εξοπλισμού και Προϊόντων Home Care, Επισκευή Ιατρικών Μηχανημάτων και Εγκαταστάσεις Εργαστηρίων Ύπνου
 • MOBIAK GAS: Παραγωγή και Εμφιάλωση Ιατρικών Βιομηχανικών Αερίων όπως Οξυγόνο, Διοξείδιο του Άνθρακα, Άζωτο, Argon, Corgon, IG 541, IG 55, Πεπιεσμένο Αέρα, Banarg κτλ.
 • MOBIAK Firefighting Equipment: Συναρμολόγηση & Εμπορία Πυροσβεστήρων,  Μελέτη, Συναρμολόγηση-Εμφιάλωση, Εμπορία & Εγκατάσταση Συστημάτων Κατάσβεσης,  Εμπορία όλων των  ειδών πυροσβεστικού εξοπλισμού, καθώς και ο Επανέλεγχος Πυροσβεστήρων.

   

Όσον αφορά τον τομέα ιατρικού εξοπλισμού η εταιρεία ξεκίνησε το 1977 με  την παραγωγή  ιατρικού οξυγόνου,  καλύπτοντας της ανάγκες των Νοσοκομείων αλλά και  την κατ’ οίκον οξυγονοθεραπεία.  Η παραγωγή ιατρικού οξυγόνου έθεσε γερές βάσεις στην εταιρεία για την ανάπτυξη του εμπορικού και τεχνικού τμήματος με εξειδικευμένα μηχανήματα υποστήριξης της αναπνοής τελευταίας τεχνολογίας.

Τα επόμενη έτη εμπλουτίζεται ο κατάλογος με μεγαλύτερη γκάμα ειδών Home / health care για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, όπως ορθοπεδικά είδη, εξοπλισμός ιατρείου, συσκευές διάγνωσης και θεραπείας,  εφαρμογές εξειδικευμένες σε βοηθήματα / κηδεμόνες  σπονδυλικής στήλης, άνω / κάτω ακρών και κεφαλής,  ιατρικά αναλώσιμα, είδη κατακλίσεων και νοσοκομειακός εξοπλισμός.

H βασική γκάμα των προϊόντων του Ιατρικού κλάδου αποτελείται από:

 • Συσκευές –Φιάλες οξυγονοθεραπείας
 • Νεφελοποίηση
 • Συσκευές αναπνευστικής υποστήριξης
 • Αναπηρικά αμαξίδια
 • Κρεβάτια νοσηλείας
 • Νοσοκομειακός εξοπλισμός
 • Εξοπλισμός Ιατρείου
 • Είδη κατακλίσεων
 • Ορθοπεδικά Είδη
 • Βοηθήματα καθημερινής φροντίδας
 • Είδη φυσικοθεραπείας

Η πλούσια αυτή εμπειρία χρησιμοποιήθηκε για την οργάνωση νέου τμήματος Research & Development για την έρευνα νέων προϊόντων και ειδικών αναγκών των συνεργατών μας.

Το πλεονέκτημα των εγκαταστάσεων μας;  Αποθηκευτικός χώρος Αθήνα (5.000μ²), Θεσσαλονίκη (4.000μ²) και Κρήτη (Χανιά 2.000μ² και Ηράκλειο 2.000μ²) με 3 άρτια εξοπλισμένα Service Points και τεχνικούς έτοιμους να εξυπηρετήσουν τους συνεργάτες μας στις διαρκώς αναπτυσσόμενες απαιτήσεις της εποχής.

Τα τρία Service-Points όπου καλύπτουν όλη την Ελλάδα είναι πιστοποιημένα από τον Εκαπτυ και από εξουσιοδοτημένο Ευρωπαϊκούς Οίκους στην Ελλάδα, έχουμε δημιουργήσει πάνω από 20 Εργαστήρια Ύπνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό κι έτσι μπορούμε να επικυρώσουμε την αξιοπιστία και την εμπειρία μας στον τομέα.

Όλα τα παραπάνω καθώς και η ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών, οι γρήγορες παραδόσεις, η τεχνική υποστήριξη και οι ανταγωνιστικές τιμές κατέστησαν τη ΜΟΒΙΑΚ ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα εμπορικά σήματα

Η ΜΟΒΙΑΚ κατάφερε όχι μόνο να έχει Ενεργό Δίκτυο Συνεργατών στην Ελλάδα το οποίο υπερβαίνει τους 800 χονδρέμπορους, αλλά επίσης και να εξάγει σε παγκόσμια κλίμακα με ένα Διεθνές Δίκτυο Πωλήσεων σε πάνω από 70 χώρες.

 

Όσον αφορά τον πυροσβεστικό τομέα, η ΜΟΒΙΑΚ εφάρμοσε ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 5,500,000€ στις κεντρικές εγκαταστάσεις της στα Χανιά, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2006 και συμπεριλάμβανε την  εγκατάσταση  πλήρους ρομποτικής  γραμμής  συναρμολόγησης  πυροσβεστήρων και  την  κατασκευή καινούριου κτιρίου 2500m2 για τη στέγαση αυτής, των γραφείων και την επέκταση αποθηκευτικού χώρου πρώτων υλών και έτοιμων προς χρήση προϊόντων (800m2).

Η δυνατότητα της νέας γραμμής παραγωγής πυροσβεστήρων υπερβαίνει τα 200 τεμάχια/ώρα. Ο υψηλής ευαισθησίας αισθητήρας ηλίου ανιχνεύει πιθανή διαρροή προωθητικού αερίου για κάθε παραγόμενο ή επανελεγχόμενο πυροσβεστήρα. Πλέον η ΜΟΒΙΑΚ εμπορεύεται και παράγει πάνω από 1000 διαφορετικά προϊόντα.

Ο  τομέας  Αερίων  της  ΜΟΒΙΑΚ  συνεργάζεται  με  ορισμένες  από  τις  μεγαλύτερες  εταιρείες παγκοσμίως.  Η ΜΟΒΙΑΚ  προμηθεύεται  τις  πρώτες  ύλες  σε  υγρή   μορφή  (Οξυγόνο,  Διοξείδιο  του  Άνθρακα,  Άζωτο,  Αργό), τις αποθηκεύει σε κρυογενικές δεξαμενές και τις εμφιαλώνει σε φιάλες υψηλής πίεσης. Παρέχει τη δυνατότητα προμήθειας Υγρού Οξυγόνου με ιδιόκτητο βυτιοφόρο σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές στην Κρήτη.

Το 2006, πραγματοποιήθηκε μια επίσης σημαντική επένδυση ύψους 1,000,000€ στον τομέα Αερίων. Μία σύγχρονη γραμμή εμφιάλωσης εγκαταστάθηκε και τα παλιά κτίρια ανακαινίστηκαν πλήρως (1000m2).

Το τετράπτυχο της εταιρείας: Ποιότητα, Ποικιλία, Ανταγωνιστικές Τιμές και Άμεση Παράδοση συνέβαλλε τα μέγιστα στην αλματώδη πρόοδο και η επιτυχημένη πορεία συνεχίζεται με την επέκταση των δραστηριοτήτων.

 

Το 2018 η ΜΟΒΙΑΚ προέβη σε αγορά νέου οικοπέδου 25.000m2 επεκτείνοντας το εργοστάσιο, στο οποίο θα κατασκευαστούν νέες κτηριακές εγκαταστάσεις με σκοπό να στεγαστεί επιπρόσθετη ρομποτική  γραμμή  συναρμολόγησης  πυροσβεστήρων και ακόμα αυτόματη συσκευασία προϊόντων και παλετοποίηση παραγγελιών. Υπάρχει πλέον η δυνατότητα για προσαρμοσμένη (customized) συσκευασία/παλετοποίηση αναλόγως των ποσοτήτων. Πρόσθετα κατασκευάζεται νέο κτήριο 2.000m2 με λειτουργία ως κέντρο διανομής – αποθηκευτικός χώρος προϊόντων. Ακόμα, στο ίδιο οικόπεδο, θα δημιουργηθεί training center – κέντρο εκδηλώσεων – συνεδριακός χώρος. Τέλος, η επένδυση κοστολογείται στα 7,000,000€ πλέον του κόστους αγοράς οικοπέδου.

Με ανθρώπινο δυναμικό περισσότερων των 140 ατόμων και με σύγχρονης τεχνολογίας μηχανήματα, η ΜΟΒΙΑΚ δύναται και εγγυάται υψηλής ποιότητας Προϊόντα και Υπηρεσίες, ενώ είναι πιστοποιημένη από διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς:  Σύμφωνα με το πρότυπο ISO9001:2015 από τον Φορέα ΑΒS Quality Evaluations για τη διαχείριση της Ποιότητας, με το ISO13485: 2012 από τον ΕΚΑΠΤΥ για τη διαχείριση της Ποιότητας για τα Ιατροτεχνολογικά προϊόντα, με το ISO14001:2015 από τον TUV Rheinland σχετικά με την Περιβαλλοντική Διαχείριση και το OHSAS 18001:2008 από την ΕΒΕΤΑΜ για τη διαχείριση Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία.

Εκτός από τα παραπάνω πρότυπα, η εταιρία συμμορφώνεται και με τις απαιτήσεις της Υπουργικής απόφασης ΔΥ8δ/Γ.Π.οικ./1348/2004 για Διακίνηση Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού ενώ διαθέτει και έγκριση για τον Περιοδικό επανέλεγχο των φιαλών σύμφωνα με τις διατάξεις των οδηγιών 2010/35/EU & 2008/68/EC και του κανονισμού ADR όπως αυτός ισχύει.

Οι δραστηριότητες της εταιρίας για την εμφιάλωση Ιατρικού Οξυγόνου, αδειοδοτούνται από τον ΕΟΦ.

 

Η προσήλωση της εταιρίας στο αρχικό όραμα για ολική ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών της, οδήγησαν το τμήμα ιατρικών της ΜΟΒΙΑΚ σε ραγδαία ανάπτυξη στην Ελλάδα και σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες Ευρωπαϊκές εταιρίες του κλάδου.

Εγγραφή
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;